Velosport Veluwe: De actieve wielervereniging van de Noord-Veluwe. Wij zijn aangesloten bij de KNWU en zijn er voor wielrenners die op wedstrijdniveau willen koersen en / of op wedstrijdniveau willen trainen. 

Onze (ongeveer 55 ) leden komen voornamelijk uit omgeving Heerde, Epe, Wezep, Hattem en Zwolle. De meeste leden hebben een KNWU Sportklasse- of Startlicentie, maar ook amateurs, beloften en elite renners zijn welkom.  

Velosport Veluwe heeft een eigen wielertrainer (KNWU niveau 4) en er wordt wekelijks  

gezamenlijk getraind met als startpunt afwisselend Hattem of Heerde (Voor meer info over trainingen scroll naar onderen). 

Dankzij een aantal fantastische clubsponsors rijden wij in professionele wielerkleding.

De contributie (2024) bedraagt €70,00. Dat is inclusief het KNWU lidmaatschap.  

Velosport Veluwe organiseert veel en is een actieve promotor van de wielersport in de regio. Denk aan De Koningsronde van Heerde, De Omloop van Hoorn, Het Klimcriterium van Hattem en de Cyclocross op het Heerderstrand.

Meer weten? Lid worden? Of wilt u ons als sponsor of donateur ondersteunen, neem dan contact op met één van de bestuursleden.

Mail: [email protected]

Bank: NL68 RABO 0139201203 

Trainingen: Wij proberen minimaal 1 x per week gezamenlijk te trainen. Vaak is dat een gestructureerde training onder leiding van onze trainer, maar soms ook een duurrit, waarbij een van de leden het initiatief neemt. Er wordt soms hard gereden maar het motto is altijd 'samen uit, samen thuis'. Spontane trainingsafspraken worden in onze app-groep gemaakt. 

In de wintermaanden (januari t/m maart) wordt er op dinsdagavond een korte, intensieve training georganiseerd. In het weekend is er dan een duurtraining of een trainingskoers (VJC).

Van april tot en met september is de dinsdagavond de vaste trainingsavond. Op één van de (vele) vaste rondjes wordt er dan op techniek/vaardigheid, snelheid en conditie getraind onder leiding van een gediplomeerde trainer. 

In september/oktober traint een selecte groep voor het Nederlands Clubkampioenschappen voor teams (Tijdrit). 

In het najaar is een groot aantal leden actief op de MTB of in het Veldrijden, zowel recreatief (toertochten) als competitief (Veluwe MTB Competitie, Wintercompetitie 't Loo, GOW, Nationale KNWU Veldritcompetitie). De trainingen worden dan veelal 'spontaan' georganiseerd, afhankelijk van het weer.